Citromparfé
Kifacsarjuk a citromlevet, hozzáadjuk a citromhéjat, 30
percig állni hagyjuk, majd leszűrjük, és feloldunk benne 5
dkg cukrot. A tojásfehérjéket 10 dkg cukorral vízgőz fölött
fényes habbá verjük (kb. 60 fokosra melegítjük közben),
majd a gőzről levéve kihűlésig tovább habosítjuk. A tejszínt
is fölverjük, két részletben a citromléhez keverjük,
majd az egészet összevegyítjük a cukros tojáshabbal.
Formába töltve legalább 12 órát fagyasztjuk (a legegyszerűbb, ha szilikonformát használunk; ha az nincs, akkor a megfelelő méretű fémformát béleljük ki átlátszó fóliával). Tálalás előtt 15 perccel vegyük elő a fagyasztóból, és szobahőmérsékleten hagyjuk egy kicsit felengedni.