Forrás: Pásztor Tünde

Citromsörbet málnával és proseccóval

Citromsörbet málnával és proseccóval

A fagyasztott málnát szobahőmérsékleten hagyjuk egy órát olvadni. Minden pohárba teszünk egy-egy gombóc fagylaltot, majd elosztjuk közöttük a málnát. Proseccóval (vagy pezsgővel) feltöltjük, mentalevéllel díszítjük.

Citromsörbet

Összefőzzük a cukrot a vízzel. Levesszük a tűzhelyről, belekeverjük 1-2 citrom reszelt héját. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a citromok kifacsart levét, a vodkát, valamint a vaníliás cukrot. Ha már teljesen hideg, beleöntjük egy műanyag vagy fémtálba, és betesszük a fagyasztóba.
Utána félóránként-óránként kivesszük, elektromos habverővel egy percig keverjük, így lesz tökéletes az állaga.

kaloria 280 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink