Piskóta
Elkészítjük a piskótát. Először egy 26 cmes tortaforma alját kivajazzuk, liszttel megszórjuk, az oldalát nem kell (vagy sütőpapírból kivágunk egy beleillő korongot, és azt simítjuk bele). Elektromos habverővel habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, a lereszelt citromhéjjal és a vízzel, majd több részletben beledolgozzuk a tojásfehérjékből vert habot és a sütőporral
elvegyített lisztet. Beleöntjük a masszát az előkészített tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt megsütjük. Rácsra borítjuk, és kihűtjük.
Krém
Közben elkészítjük a krémet. Két citrom közepét vékony karikákra felszeleteljük (3-5 mm vastagra), a magokat kiszedjük. Félretesszük a díszítéshez. A levágott csücskökre még szükség lesz. Két citrom és a levágott csücskök héját lereszeljük. Egy citrom húsát kifilézzük, felkockázzuk, összekeverjük a mézzel. A maradék citrom és a négy levágott citromvég levét kinyomjuk. Pudingot fozünk az egy liter tejbol és a három pudingporból, a cukorral és a vaníliás cukorral édesítjük. Kihűtjük, közben többször megkeverjük, hogy a tetején ne képződjék bőr.
Elektromos habverővel habosra keverjük a vajat a citromlével, majd több részletben összedolgozzuk a kihűlt pudinggal. Háromfelé vágjuk a hideg piskótát. Az alsó lapra kenjük a krém negyedét, elosztjuk rajta a mézes citromkockák felét. Ráteszünk egy piskótakorongot, és megismételjük az eljárást. Ráhelyezzük az utolsó piskótalapot. A maradék krémmel bekenjük a torta oldalát
és tetejét.
Díszítés
Karamellt főzünk 5 dkg cukorból és egy teáskanál ecetből. Megvajazzuk egy evőkanál (vagy más, alkalmas forma) hátát, csíkokban rácsurgatjuk a karamellt. Rögtön le is szedjük, míg teljesen meg nem keményedett. Ezt is még kétszer megismételjük. A tortát ezekkel a kis kupolákkal, a félretett citromkarikákkal, valamint kandírozott citromhéjjal díszítjük.