Forrás: Pásztor Tünde

Citrusos minitorta

A MINITORTÁHOZ:

ELŐKÉSZÍTÉS: 20 perc – SÜTÉS: 20 perc – Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjékből kemény habot verünk. A sárgájákat elektromos habverővel krémesre verjük a 16 dkg cukorral. Összeszitáljuk a lisztet a sütőporral és a vaníliás cukorral. A cukros tojássárgájába először beledolgozzuk a két citrom és a narancs lereszelt héját, kifacsart levét, majd több részletben belevegyítjük a sütőporos lisztet,a fehérjékből vert habot meg a vajat. Négy-hat kis kerámiaformát kikenünk vajjal, meghintjük liszttel, szétosztjuk köztük a masszát. 180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Nem szabad túlsütni, inkább kicsit folyós legyen a közepe, meg fog szilárdulni, míg kihűl.

A TETEJÉRE:

Közben megmossuk a törpenarancsot, vékonyan felkarikázzuk, és összefőzzük a tíz deka cukorral. Tálalásnál ebből kanalazunk a kis sütemények tetejére.

kaloria 40 CAL
ido 430 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink