A robotgép táljába öntjük a lisztet, a cukrot és a sót, belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a puha vajat is. Közepes fokozaton elkezdjük dagasztani, közben vékony sugárban csorgatjuk hozzá a vizet. Addig dagasztjuk, míg a tészta szép, sima golyóvá össze nem áll. Átlátszó fóliába csomagoljuk, és egy órára betesszük a hűtőszekrénybe.
A lehűlt tésztát átgyúrjuk, és fél centi vastag téglalappá nyújtjuk. A hideg vajat rátesszük egy sütőpapír felére, ráhajtjuk a papír másik felét, és nyújtófával akkora téglalappá püföljük, mint a kinyújtott tésztánk fele. A kinyújtott tésztát úgy forgatjuk, hogy a téglalap rövidebb oldala nézzen felénk. Az alsó felére rátesszük a vajból formázott téglalapot, ráhajtjuk a tészta felső részét, a széleket összenyomkodjuk. A töltött tésztát az óramutató járásával megegyező irányban elforgatjuk 90 fokkal, és ismét fél centi vastaggá nyújtjuk. Az alsó harmadot felhajtjuk, ráhajtjuk a felső harmadot, lenyomkodjuk. Átlátszó fóliába csomagoljuk, és fél órára berakjuk a hűtőszekrénybe.
Kicsomagoljuk a tésztát, és úgy rakjuk le, hogy az a része nézzen felénk, ahol látszanak a hajtások, a zárt része pedig jobbra nézzen. Kinyújtjuk fél centi vastagra, az alsó és a felső negyedet felhajtjuk középig, összehajtjuk a tésztát, mint egy könyvet, majd becsomagolva fél órára betesszük a hűtőszekrénybe.
Utána ismét egy szimpla (harmados) és egy dupla (negyedes) hajtogatás jön, félórás hűtős pihenőkkel.
Ha letelt az idő, magunk elé tesszük a tésztát, úgy, hogy az az oldala nézzen felénk, amerről a hajtogatás van. Lisztezett felületen 50 cm oldalhosszúságú négyzetté nyújtjuk. Középen kettévágjuk, így kapunk két téglalapot. Mindkettőt felvágjuk ötcentis alapú, egyenlő szárú háromszögekké. Üresen vagy csokoládés mogyorókrémmel megkenve felcsavarjuk. Sütőpapíros tepsire rakjuk, úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön. Letakarjuk, és egy órát kelesztjük.
Végül lekenjük felvert tojással, és 180 fokos sütőben 15-25 perc alatt készre sütjük. Közben szirupot főzünk a cukorból és a vízből, és lekenjük vele a kisült croissant-okat.