Kevés langyos, cukor tejben felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk. A szélére szórjuk a sót. A közepébe öntjük a maradék cukrot, a felhabosodott élesztőt, a meglangyosított tejet. Odakészítünk egy pohár langyos vizet, egy keveset még ráöntünk a lisztre, és elkezdjük dagasztani. Közepesen lágy tésztát gyúrunk, szépen kidolgozzuk. Ha már elválik az edény falától, akkor beledolgozunk négy deka langyos olvasztott vajat is. Cipót formázunk, letakarjuk, hagyjuk kelni.
Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. A csalánt forró, sós vízbe dobjuk, egy percig főzzük, utána hideg vízbe átrakjuk. Ha kihűlt, kifacsarjuk, csíkokra vágjuk. Összekeverjük a túróval, ízesítjük tört fokhagymával, sóval, borssal. Ha nagyon száraz lenne, pár kanál tejfölt is adunk még hozzá.
Ha megkelt a tészta, finoman átgyúrjuk, négy cipóra osztjuk. Mindegyik adagból kerek, nagy tányérnyi lapot nyújtunk. Megolvasztjuk a maradék vajat, kettő tésztakorongot megkenünk vastagon vele, mindegyikre ráteszünk egy-egy másik lapot. Mind a két adagot cikkekre vágjuk. A cikkek végére rakunk egy-egy adag tölteléket, majd feltekerjük, közben egyik kézzel húzzuk a tésztát, hogy jó hosszú legyen a háromszög, és jó sok tekerés jusson egy-egy kiflire. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Ismét hagyjuk kelni. Végül felvert tojással lekenjük, fekete szezámmaggal megszórjuk. 190 fokra felmelegített sütőbe toljuk. Rögtön csökkentjük a hőfokot 175 fokra, és szép pirosra sütjük.