Forrás: Ványi László

Csalános csirkegaluskaleves

Csalános csirkegaluskaleves

A felforrósított zsíron rózsaszínűre pirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldpaprikát, jól megkeverjük, majd felengedjük kb. 2 liter vízzel.
Ekkor beletesszük a finomra vágott csalánleveleket és a megtisztított újkrumplit, sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd takaréklángon lassan főzni kezdjük.
A csirkehúst ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást meg a tejfölt. Megsózzuk, megborsozzuk, majd botmixerrel az egészet pépesítjük. Ezután keverjük hozzá az apró kockákra vágott paradicsompaprikát.
A galuskamasszából a tenyerünkben kis gombócokat formázunk, és a lassan fövő levesben újraforrástól számítva 2-3 perc alatt megfőzzük. A levest frissen,
forrón tálaljuk.

kaloria 220 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink