Császármorzsával töltött alma calvadosmártással

Császármorzsával töltött alma

Először a császármorzsát készítjük el. A lisztet a tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukor felét, a vaníliás cukrot, az olvasztott vajat, csipetnyi sót, a
mazsolát és a reszelt citromhéjat. Jól elkeverjük, végül a maradék cukorral felvert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, közben egy közepes
tepsiben a vajat felolvasztjuk. Mikor már folyik, a tésztát beleöntjük, és a sütőbe toljuk. Körülbelül 10 perc alatt megszilárdul a teteje, ekkor fakanállal darabokat
szaggatunk belőle, és átkeverjük. Ezt a folyamatot gyakran ismételjük, egészen addig, amíg a várt morzsalékosságúra sül, és aranybarna színt kap.
Levágjuk az almák tetejét, a belsejüket karalábévájóval kiszedjük, és megtöltjük a császármorzsával. Tepsibe állítjuk, és megsütjük.

Calvadosmártás

A tejet és a tejszín felét felforraljuk, hozzáadjuk a vaníliás pudingport, a fahéjat meg a cukrot, és sűrűre főzzük. Ha
kihűlt, calvadossal ízesítjük. Az almát a habbá vert tejszínnel díszítjük.

kaloria 430 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink