Csemegekaraj zöldséges tortillával
- A hús bőrös részét kockásra bevagdossuk, besózzuk, azután egy mély tepsibe helyezzük. Ízlés szerint szórunk mellé a fűszerekből, és köré rakjuk a negyedekbe vágott vöröshagymát. Öntünk alá 5-6 dl vizet, majd alufóliával letakarva körülbelül 1,5 órát sütjük a 130 fokra előmelegített sütőben. Amikor a hús puhára párolódott, levesszük róla a fóliát, és most már magasabb hőmérsékleten – 180 fokon – ropogósra sütjük a bőrét.
- A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, és forró olívaolajon hirtelen megpirítjuk. A művelet legvégén sózzuk, meghintjük színes durva borssal, és hozzáadjuk a finomra vágott zöldfűszereket.
- A tortillalapokat egy serpenyőben vagy a gáz főzőlapján megpirítjuk, felfrissítjük. Egyenként megtöltjük a pirított zöldségekkel, azután felcsavarjuk. A felszeletelt karajhoz ezt kínáljuk köretnek.