A receptet Zelenák Tiborné hatvani olvasónk küldte.
A tejben feloldunk 5 dkg cukrot meg egy csomag vaníliás cukrot, és ráöntjük a szikkadt kalácsszeletekre. Kivajazunk egy tűzálló tálat, meghintjük édes morzsával, azután a puhára ázott kalácsszeletek felével kibéleljük.
A cseresznyét megtisztítjuk és kimagozzuk, rászórjuk a kalácsra, majd a kalács maradékával betakarjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, négy evőkanál cukorral tovább verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és még egy csomag vaníliás cukrot. A citrom levével és reszelt héjával ízesítjük. Bevonjuk vele a felfújtat, és a forró sütőben előbb 5 percig erős lángon, majd takaréklángon aranysárgára sütjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk. Melegen és hidegen egyaránt finom.