Összekeverjük a lisztet a sütőporral, a sóval és a porcukorral. Ráreszeljük a hideg vajat, gyors kézzel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk az egész tojást, és összegyúrjuk a tésztát. Jól kezelhető, nem ragacsos állagot kell kapnunk. Ha túlzottan morzsálódna, tehetünk hozzá egy-két evőkanál jéghideg vizet.
Ha összeállt a tészta, cipót formázunk belőle, és átlátszó fóliába csomagolva legalább egy órára berakjuk a hűtőszekrénybe.
Közben előkészítjük a tölteléket: megmossuk és kimagozzuk a cseresznyét. Egy másik tálban összekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat és a keményítőt.
Elővesszük a pihentetett tésztát, egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk (körülbelül egyharmad-kétharmad arányban). A nagyobbik tésztarészt enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy cakkos szélű, nagy, kerek piteformát (amit előzetesen kikentünk egy kis vajjal, és megszórtunk liszttel). A kisebbik tésztát kerek lappá nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki belőle.
Összekeverjük a kimagozott meggyet a cukros keményítővel, egyenletesen elosztjuk a piteformában lévő nyers tésztán. Rátesszük a tetejére a kilyuggatott körlapot, a széleit jól összenyomkodjuk. Felvert tojással lekenjük.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30-35 perc alatt ropogósra sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd megszórjuk porcukorral, és tortaszerűen szeleteljük.