Habos cseresznyés pite

Kevert tésztát készítünk. Előveszünk két tálat, az egyikben összekeverjük a száraz alapanyagokat: a lisztet, a cukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot meg a sót. A másikba ütjük a két tojást, habosra keverjük, majd belevegyítjük az olajat, a joghurtot, hozzáreszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét. Végül a két tál tartalmát fakanállal összevegyítjük.

Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a masszát. A kimagozott cseresznyét egyenletesen elosztjuk rajta, kézzel kicsit bele is nyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt éppen csak megsütjük.

Közben két egyforma poharat előkészítünk. Az egyikbe öntjük a tojásfehérjéket, a másikba annyi kristálycukrot, hogy pont olyan magas legyen a szintje a pohárban, mint a fehérjéké. A fehérjéket habverő üstbe átöntjük, kemény habot verünk belőle, közben folyamatosan kis adagokban adjuk hozzá a cukrot. Szép, fényes, kemény habot kapunk, amelyet rákenünk a tészta tetejére.

Levesszük a sütő hőfokát 150-160 fokra, és addig sütjük, míg a hab kissé meg nem pirul. Hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágva kínáljuk.

Cseresznyés mandulás pite

kaloria 280 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink