Egy kis pohárban összekeverjük az élesztőt két evőkanál porcukorral, és hagyjuk állni.
Közben egy nagy tálba szitáljuk a lisztet. A közepébe kis mélyedést vájunk, ide rakjuk a két szoba-hőmérsékletű tojássárgáját. Rászórunk öt evőkanál porcukrot, a szélére hintjük a csipetnyi sót. Ha felhabosodott az élesztő, rákanalazzuk a cukros tojássárgájákra.
Meglangyosítjuk a tejet, két decit hozzáöntünk a liszthez, és elkezdjük a tésztát dagasztani. Közben szükség szerint adunk még hozzá a maradék fél deci langyos tejből, közepesen lágy tésztát dagasztunk. Ha már szépen összeállt, fényes és elválik az edény falától, akkor dolgozzuk bele a megolvasztott, de csak langyos vajat. Cipót formázunk belőle, és letakarva hagyjuk a duplájára kelni.
Amíg kel a tészta, összeállítjuk a tölteléket. A túrót összekeverjük egy tojássárgájával, két csomag vaníliás cukorral és ízlésünknek megfelelő mennyiségű porcukorral.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, majd körülbelül 6 × 6 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik tésztadarabra teszünk egy-egy evőkanál túrót. A kimagozott cseresznyékbe a mag helyére két-három szem fagyasztott ribizlit rakunk. Belenyomunk minden kis túróhalomba egy-egy töltött cseresznyét, majd gombócot formázunk, jól körbezárjuk a tölteléket.
Egy hosszúkás sütőformát kivajazunk. Belesorakoztatjuk a gombócokat, több sorban. Letakarjuk, ismét kelesztjük fél órát. Végül felvert tojással lekenjük, jégcukorral megszórjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül háromnegyed óra alatt megsütjük.