Diós kelt tészta 

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót összekeverjük, ráöntjük az élesztőt. Összegyúrjuk, hogy lágy, rétestészta-állagú legyen. Hat cipót formázunk belőle, hagyjuk megkelni.

Összekeverjük a töltelékeket. A megkelt cipókat egyesével nagyon vékonyra sodorjuk, szétosztjuk rajtuk a diótölteléket. Mindegyiket egyesével felcsavarjuk, így lesz hat hosszú, vékony tekercsünk. Kettőt-kettőt összecsavarunk lazán, így lesz összesen három kalácsunk. Sütőpapíros tepsire rakjuk. Ismét kelesztjük fél órát. 180 fokos sütőbe toljuk. Félidőtájt kivesszük, lekenjük felvert tojással a tetejüket, visszatoljuk a sütőbe és készre sütjük.

TRÜKK
Készíthetjük kakaós töltelékkel is. Ekkor összekeverünk 25 dkg puha vajat 20 dkg porcukorral, pár evőkanál kakaóporral, és ezt kenjük rá a tésztára a diós töltelék helyett.

Diós kosárka

Almáspite torta

kaloria 210 CAL
ido 185 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

3 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.