Diós kosárka

A szigetszentmiklósi Bodnár Éva gyakran elkészíti vendégeinek a következő hagyományos kis süteményt. Mint írja, sokfélét süt, többféle édességgel is próbálkozott már, de ez a kis kosárka az, amit mindenki hiányol, ha mégis kimaradna. Kicsit macerás az elkészítése, de a végeredmény mindent megér.

  1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. A porcukrot összekeverjük a darált dióval, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a porcukros diót. Előkészítünk 50 kis fém kosárkaformát. Megolvasztjuk a vajat, és kenőecsettel kivajazzuk a formákat, két nagy gáztepsin elosztjuk.
  2. A tésztából diónyi darabokat tépünk, és egyenletesen kibéleljük vele a formákat. Ha egyenetlenre sikerült az adagolás, akkor utólag is lehet csipegetni az egyikből és hozzátenni a másikhoz. Ezt követően minden formába rakunk 1-1 kávéskanál lekvárt, majd ennek a tetejére 1-1 kávéskanál dióhabot. 180 fokos sütőben rózsaszínűre sütjük, majd amikor meghűlt, kiborítjuk a formákból. Némelyik lazításához hegyes végű kést is kell használnunk.

Sütés: 10-12 perc/adag

Vendégváró aprósütemény

Mokkás aprósütemény

Mandulás madeleine csokikalapban

kaloria 210 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.