Vendégváró aprósütemény

Tészta

A lisztet összegyúrjuk a vajjal, a porcukorral, a darált mandulával, a sütőporral meg a tojássárgájával. A tésztából cipót formázunk, és 30 percre hideg helyre tesszük. Lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra kinyújtjuk, a felét kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongok közepére egy-egy mandulaszemet helyezünk, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, így sütjük meg a 220 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 15 perc alatt.

Citrommáz

A citrommázhoz a porcukrot fényesre kikeverjük a citrom levével és reszelt héjával. A tészta másik felét kis kockákra vagdossuk, ugyancsak megsütjük. Ha kihűlt, megforgatjuk a citrommázban, és rácsra téve hagyjuk megszáradni.

Díszítés

Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval díszítjük a tetejüket.

kaloria 230 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.