Cseresznyés koszorú
A cseresznyét kimagozzuk, jól lecsepegtetjük. A vajat habosra keverjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a citromhéjat.
A sütőporral és az ételkeményítővel elkevert lisztet a darával meg a tejszínnel együtt a tésztába dolgozzuk.
A tészta egyharmadát kivajazott és zsemlemorzsával meghintett 26 cm átmérőjű koszorúformába töltjük. Elosztjuk rajta a cseresznye felét, rásimítjuk a maradék tészta felét. Következik a maradék cseresznye, és végül az egészet befedjük az utolsó adag tésztával. A koszorút 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük, azután rácsra borítva kihűtjük.
A porcukrot 3 evőkanálnyi vízzel és a csereszenyepálinkával simára keverjük. A mázzal bevonjuk a koszorút, és hagyjuk megszáradni.