Cseresznyés lepény vaníliakrémmel

Cseresznyés lepény

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sütőport, a mandulát, a tojássárgáját, a porcukrot meg a vaníliás
cukrot, és az egészet porhanyós tésztává gyúrjuk. Ha nehezen állna össze, egy kevés tejföllel vagy tejjel lazíthatjuk. A tésztacipót fóliába csomagoljuk,
és hideg helyen egy órát pihentetjük. Közben elkészítjük a vaníliakrémet.
A tésztát lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtjuk, és meghintjük piskótamorzsával. A kimagozott cseresznyét
meglocsoljuk meggylikőrrel, jó vastagon rárakjuk a piskótamorzsás lapra, megcukrozzuk, betakarjuk
a vaníliakrémmel, és 160 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt lassan megsütjük. Hidegen szeleteljük fel.

Vaníliakrém

A tejet 15 dkg cukorral és a félbevágott, kikapargatott vaníliával feltesszük forrni. A tojások fehérjét a maradék cukorral keményre verjük. A tojások sárgáját és a lisztet kevés hideg tejjel simára keverjük. Amikor a tej felforrt, folyamatos keverés mellett a tojássárgájához öntjük, és a tűzre visszatéve besűrítjük. A végén a habverővel könnyedén hozzákeverjük a tojáshabot.

kaloria 320 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.