A TÉSZTÁHOZ:
ELŐKÉSZÍTÉS: 40 perc – KELESZTÉS: 45 perc – SÜTÉS: 40 perc – –
1. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, az egyik sarkába szórjuk a sót. A közepébe egy mélyedést vájunk. Ide morzsoljuk az élesztőt, rászórunk egy teáskanál cukrot, ráöntünk két evőkanál langyos tejet, kicsit elkeverjük. Húzunk rá egy kevés lisztet, letakarjuk, és hagyjuk negyedórát felfutni.
–
2. Utána hozzáadjuk a többi alapanyagot, és kidagasztjuk, letakarjuk, meleg helyen hagyjuk kelni háromnegyed órát.
–
A RAKOMÁNYHOZ:
3. Egy tálban összekeverjük a túrót 15 dkg cukorral, a citrom reszelt héjával, kifacsart levével és a vaníliás pudingporral.
–
4. Egy sütőpapíron kinyújtjuk az élesztős tésztát, áthúzzuk egy lapos tepsire. Rákenjük a vaníliás túrókrémet.
–
5. Közben kimagozzuk a cseresznyét. Három dkg cukorral felforralunk egy liter vizet, beledobjuk a gyümölcsöt, és pár percig főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni és kihűlni.
–
A MORZSÁHOZ:
6. Egy másik tálban összekeverjük a morzsához a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a felaprított fagyos vajat.
–
7. Egyenletesen megrakjuk a cseresznyével, végül rászórjuk a morzsát is. 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 percig sütjük.