AZ ALAPHOZ:
ELŐKÉSZÍTÉS: 40 perc – SÜTÉS: 40 perc – Egy tálban összekeverjük a joghurtot a tojással, az olvasztott vajjal. Egy másik tálban elvegyítjük a lisztet a sütőporral, a sóval meg a cukorral, mindezt hozzádolgozzuk a joghurtos folyadékhoz. Közepes, körülbelül 32 × 25 cm-es tepsibe sütőpapírt szabunk, belesimítjuk a masszát.
A JOGHURTOS RÉTEGHEZ:
Rászórjuk a kimagozott cseresznyét. Összekeverjük a nagy pohár görög joghurtot a két egész tojással, a fél csésze cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével. Óvatosan ráöntjük a cseresznye tetejére.
A FELSŐ RÉTEGHEZ:
Végül a fagyos vajat aprítógépben összemorzsásítjuk a liszttel és a cukorral, egyenletesen rászórjuk a joghurtos réteg tetejére. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, tíz-tizenöt perc múlva levesszük a sütő hőmérsékletét 180 fokra, és még 25 percig sütjük, míg át nem sül a három réteg. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral, felkockázzuk.