Cseresznyés-mákos szelet
A gyümölcsöket megmossuk, a cseresznyét kimagozzuk,
jól lecsöpögtetjük. A fekete ribizlit leszemezzük, leitatjuk
róla a vizet. A mogyorót megdaráljuk, összekeverjük a
mákkal. Kibélelünk sütőpapírral egy 25 × 35 cm-es mélyebb tepsit. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A puha vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra kikeverjük. A mogyorós mákkal felváltva hozzáadjuk a tojásokat, a citrom lereszelt héját és a levének a felét.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral és csipetnyi sóval, majd
a tejjel váltakozva a mákos masszához szitáljuk. A tepsibe
öntjük, tetejét elsimítjuk, sűrűn megszórjuk a cseresznyével és a fekete ribizlivel. A sütő középső részében 10 percig sütjük, majd visszavesszük a hőmérsékletet 180 fokra, és még 40-45 percig, tűpróbáig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Kockákra vágjuk, a tetejét meghintjük fátyolnyi porcukorral.