Cseresznyés-meggyes rácsos
Konyhai robotgépben összemorzsásítjuk a fagyos vajat a
liszttel, a cukorral, a sóval és a citromhéjjal. Deszkára borítjuk, a közepében kis mélyedést alakítunk ki, ide öntjük az egész tojást és a tojássárgáját. Gyors kézzel összegyúrjuk. Minél kevesebbet érünk hozzá a meleg kezünkkel, annál omlósabb lesz a sütemény. A tészta kétharmadát kinyújtjuk, egy tepsibe fektetjük. Megszórjuk a darált mandulával, majd egyenletesen elosztjuk rajta a kimagozott gyümölcsöket. Kevés cukorral megszórjuk. A maradék tésztából rudakat formázunk, és berácsozzuk vele a sütemény tetejét. Hideg helyen legalább félórán át pihentetjük. Végül a rácsok tetejét lekenjük a maradék tojásfehérjével. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-30 perc alatt megsütjük. Megvárjuk, míg kihűl, és nagyobb kockákra vágva tálaljuk.