Ha nyers csicserivel dolgozunk, akkor egy fazékban megpirítjuk a fűszereket (babér, koriander, mustármag, római kömény). Beledobjuk a borsót, felöntjük vízzel, beledobjuk a meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát, sózzuk, és lefedve addig főzzük, míg a csicseriborsó teljesen meg nem puhul. Leszűrjük, hagyjuk szikkadni.
Az összes zöldséget megtisztítjuk, és tetszés szerint aprítjuk kockákra, vékony csíkokra. Összeforgatjuk egy tálban.
Egy nagy serpenyőben pár evőkanál olívaolajon megpirítjuk a csicseriborsót. Ha konzervet használunk, akkor ennél a pirításnál adjuk hozzá a fűszereket is. A zöldségkeveréket ízesítjük egy kis citromlével, olívaolajjal és sóval, tálra tesszük, rákanalazzuk a fűszeres borsót.