Csicseriborsó-saláta zellerrel, zöldségekkel

Ha nyers csicserivel dolgozunk, akkor egy fazékban megpirítjuk a fűszereket (babér, koriander, mustármag, római kömény). Beledobjuk a borsót, felöntjük vízzel, beledobjuk a meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát, sózzuk, és lefedve addig főzzük, míg a csicseriborsó teljesen meg nem puhul. Leszűrjük, hagyjuk szikkadni.

Az összes zöldséget megtisztítjuk, és tetszés szerint aprítjuk kockákra, vékony csíkokra. Összeforgatjuk egy tálban.

Egy nagy serpenyőben pár evőkanál olívaolajon megpirítjuk a csicseriborsót. Ha konzervet használunk, akkor ennél a pirításnál adjuk hozzá a fűszereket is. A zöldségkeveréket ízesítjük egy kis citromlével, olívaolajjal és sóval, tálra tesszük, rákanalazzuk a fűszeres borsót.

Buddha-tál rizzsel, gyökérzöldségekkel, csicseris öntettel

 

kaloria 210 CAL
ido 115 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink