Csicseriborsó fűszeres kolbásszal
A száraz csicseriborsót egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
A szárnyashúslevest a fahéjjal, a babérlevéllel, a
szegfűszeggel, sóval és borssal ízesítve felforraljuk, majd
beletesszük a leszűrt csicseriborsót, és kb. egy órát lassú
tűzön főzzük. Ha megfőtt, lehúzzuk a tűzről, és kivesszük
belőle a fűszernövényeket. Közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és üvegesre pirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, egy késhegynyi száraz kakukkfüvet, és pár percig együtt pároljuk. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Ezután belekeverjük a lehéjazott és nagyobb darabokra vágott kolbászt, majd még három percig pároljuk. Ha a csicseriborsó nem szívta fel az egész főzőlevet, leszűrjük, és egy magas falú serpenyőbe öntjük. Jól összekeverjük a finomra vágott petrezselyem zöldjével. A tetejére halmozzuk a kolbászdarabokat, és forrón, a serpenyőben adjuk az asztalra.