Csicseriborsókrém pirítóssal, salátával
Beáztatjuk egy éjszakára a megmosott borsót. (Anélkül
is meg tudjuk főzni, csak jóval hosszabb lesz a főzési idő.)
Másnap leöntjük az áztatóvizet, adunk hozzá frisset, hogy
jól ellepje. Beletesszük a meghámozott, de egészben
hagyott hagymákat. Sózzuk, és puhára főzzük, közben
– ha szükséges – időnként pótoljuk az elfőtt folyadékot.
Ha kész, hagyjuk egy kicsit hűlni. Annyi vizet hagyunk
csak rajta, amennyi épp ellepi, és összeturmixoljuk (a
hagymákkal együtt). Ha úgy jobban szeretjük, keverhetünk hozzá 5 dkg vajat is, de ki is hagyhatjuk. Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a magokat. Egy-egy tányérra teszünk egy-egy kupacot a krémből, megszórjuk a magokkal. Mellérakunk egy adag salátakeveréket, dobunk rá pár félbevágott koktélparadicsomot, meglocsoljuk az olívaolajjal. Pirítóssal kínáljuk.