Csicseriborsós-spenótos saláta narancsöntettel, tofuropogóssal

A TOFUROPOGÓSHOZ

A tofut papírtörlővel vagy tiszta konyharuhával bélelt tányérra teszszük, egy újabb réteg papírtörlővel lefedjük, majd nehezéket fektetünk rá, és félóráig félretesszük, hogy minél több folyadékot kipréseljünk belőle, így tudjuk majd jó ropogósra sütni. Ezután a tofu
tömböt három lapra vágjuk, amelyeket háromszögekre szabunk. A sütőt előmelegítjük 210 fokra. A tojást egy kisebb tálban felverjük, a zsemlemorzsát egy csipet sóval elkeverve egy másik tálra szórjuk. A tofu háromszögeket először megmártjuk a tojásban, majd zsemlemorzsába forgatjuk, végül sütőpapírral bélelt, olívaolajjal kikent tepsibe helyezzük. Nem szükséges, hogy vastag bunda fedje a tofut, elég annyi, hogy kellemesen ropogjon majd, mikor elkészült. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük őket, félidőben megforgatva. Sütőpapíron hagyjuk kihűlni. Lecsepegtetjük a csicseriborsót, egy tálban elkeverjük a curryporral, a római köménnyel, a sóval és az olívaolajjal. Sütőpapírral bélelt tepsin egyenletesen eloszlatjuk, és 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Félretesszük, amíg teljesen kihűl. A bébispenótot és az uborkát megmossuk, a spenótot kézzel kisebb darabokra téphetjük, az uborkát felkockázzuk. A vinaigrette-hez a hozzávalókat egy kisebb üvegben összerázzuk. Egy nagy üvegbe rétegesen lerakjuk a spenótot, az uborkát és a pirított csicseriborsót. Külön üvegben visszük az öntetet, és külön dobozban a sült tofut.

A SALÁTÁHOZ

Megmossuk a padlizsánt és az őszibarackot, felkarikázzuk, majd grillen (esetleg serpenyőben, kevés zsiradékon) néhány perc alatt megsütjük mindkét oldalukat. A paradicsomokat felnegyedeljük, a pisztáciát megtisztítjuk és durvára vágjuk. A rukkolát megmossuk, lecsepegtetjük, megszárítjuk. A vinaigrette hozzávalóit egy kisebb üvegben alaposan összerázzuk. A befőttesüvegbe először a paradicsomot rétegezzük bele, ezt követi a barack, a padlizsán, a pisztácia, és végül a rukkola. A gofrihoz egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot; egy másikban pedig a folyékonyakat: a tejet, az olvasztott vajat és a tojásokat. A két tál tartalmát összeöntjük, és alaposan elkeverjük. A gofrisütőt előmelegítjük, kevés olajjal kikenjük, egy adag tésztát kanalazunk bele, és néhány perc alatt ropogósra sütjük.

A VINAIGRETTE-HEZ

kaloria 310 CAL
ido 145 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink