Csicseriborsóval töltött paprika paradicsommártásban
Az előző este beáztatott csicseriborsót sóval és babérlevéllel ízesített bő, hideg vízben feltesszük főni.
Amíg a borsó puhul, elkészítjük a paradicsommártást. Ehhez a paradicsomokat lobogó forró vízben leforrázzuk, a héjukat lehúzzuk, félbevágjuk, és kimagozzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és aranysárgára fonnyasztjuk benne a vöröshagymát. Hozzáadjuk a paradicsom húsát, megsózzuk, beletesszük az apróra vágott zellert, majd az egészet puhára pároljuk. Az elkészült mártást botmixerrel pépesre keverjük. Ha túlságosan sűrűnek találjuk, kevés fehérborral hígíthatjuk. A megmosott paprikákat forró sütőben megsütjük, majd hideg vízbe rakjuk, és lehúzzuk a héjukat. Félbevágjuk, kiszedjük a magházakat. A puhára főtt csicseriborsót leszűrjük. Az apróra vágott fokhagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, utána rátesszük a csicseriborsót, és jól összekeverjük. Felengedjük a borsó főzőlevével, és besűrítjük az ételkeményítővel. Az elkészült tölteléket a félbevágott paprikákba kanalazzuk. A paradicsommártást egy tűzálló edénybe szedjük, belerakosgatjuk a megtöltött paprikákat, majd a forró sütőben kb. 20 perc alatt az egészet összesütjük.