Csicsókagratin brokkolival

A csicsókát lesúroljuk – ízlés szerint meg is hámozhatjuk –, majd felszelteljük. A brokkolit apró rózsákra vágjuk. Keverőtálba rakjuk a zöldségeket, összekeverjük sóval és borssal, és hagyjuk állni fél órát. Utána leszűrjük, és belerakjuk egy tepsibe.

Amíg állnak a sózott-borsozott zöldségek, elkészítjük a gratinmártást. Egy magasabb falú serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és elkeverjük. Amikor felhabzik, felöntjük forró tejjel, és folyamatos keverés mellett jól kiforraljuk. Ízesítjük sóval, cayenne vagy fehér borssal, és reszelünk hozzá egy csipetnyi szerecsendiót.

A tejszínt elkeverjük a tojássárgájával. Levesszük a tűzhelyről az ízesített mártást, és hőkiegyenlítéssel elkeverjük benne a tojásos tejszínt. Ráöntjük a csicsóka-brokkoli rakottas tetejére Meghintjük a reszelt sajttal, 180 fokos sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük.

Pirított csicsóka csirkével, zöldségekkel

kaloria - CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink