Csicsókatócsni

Sinka Istvánné (Bátonyterenye) kertje végében mindig terem csicsóka. Késő ősszel felszedi, tavaszonként pedig átülteti, hogy nagyobbra nőjenek a gumók. Unokái is kedvelik az ebből az értékes zöldségféléből készített fogásokat.

  1. Alaposan, dörzsszivaccsal lesúroljuk a csicsókagumókat, így nem kell a girbegurba felületet meghámozni. A tiszta zöldséggumókat a kis lyukú (sajt-) reszelőn lereszeljük. Ugyanezt tesszük a meghámozott sárgarépával is. Egy nagy tálban összekeverjük a kétféle zöldséget, hozzáadjuk a lisztet, a felvert tojásokat, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Olajos evőkanállal forró olajba szaggatjuk, és pár perc alatt pirosra sütjük a kis tócsni mindkét oldalát. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róla. Kis joghurttal, tejföllel, idénysalátával gyors és remek vacsora. Könnyű húsok mellé kínálhatjuk köretként is.

Zöldséges tócsni snidlinges mártással

Friss zöldségtócsni párizsival töltve

kaloria 320 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.