Forrás: Csonka Ilona

Csíkos gyümölcsös parfé

  1. A tejet felforraljuk a csipet sóval. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, fokozatosan összekeverjük a forró tejjel, majd vízgőz felett besűrítjük. Habot verünk a tejszínből, aztán összekeverjük a kihűlt tojásos krémmel. A masszát háromfelé osztjuk úgy, hogy két nagyobb és egy kisebb adag legyen. Az egyik nagyobb adagba belekeverjük a kókuszt, a másikba a sima péppé turmixolt epret, a harmadik kicsibe pedig a ledarált pisztáciát. Fagyasztóba tesszük, félig megfagyasztjuk.
  2. Közben 2 tojásból vékony piskótalapot sütünk (kétszer akkora legyen, mint a formánk).
  3. Egy szögletes, hosszúkás formát kibélelünk átlátszó fóliával. Az alját kirakjuk szeletekre vágott gyümölcsökkel. Rátöltjük a kókuszos fagyi kétharmadát. Erre jön egy réteg piskóta, meglocsoljuk kevés likőrrel. Rákenjük a maradék kókuszfagyit, arra pedig az eperfagyi kerül. Erre jöhet a pisztácia, és végül a második piskótacsík. Ezt is meglocsoljuk kevés likőrrel.
  4. Néhány órára a fagyasztóba tesszük. 2 centis szeletekre vágva tálaljuk, tejszínhabbal, gyümölccsel, kandírozott cseresznyével tálaljuk.

Joghurtos málnaparfé

Túróparfé őszibarackkal

kaloria 380 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink