Forrás: Pásztor Tünde

Csilis fejtettbab-leves

Csilis fejtettbab-leves

A fejtett babot 2 liternyi sós vízben feltesszük főni. A marhahúst kockákra vágjuk, kevés zsiradékon hirtelen megpirítjuk. Sóval, pirospaprikával ízesítjük.
A hagymát és a fokhagymát nagyobb kockákra vágva a húshoz adjuk, kevés vizet hozzáadva együtt pirítjuk tovább.
Egészben vagy csíkokra vágva beletesszük a csilipaprikát – ízlésünk szerint többet vagy kevesebbet –, és addig
pároljuk, amíg a hús majdnem megpuhul. Az utolsó pillanatokban adjuk hozzá a feldarabolt zellert, a finomra
vágott petrezselymet meg a kukoricát. Amikor kész, hozzáöntjük a babot a levével együtt, a levest utánízesítjük, és még egyszer összeforraljuk. Ropogósra
sütött szalonnakockákkal megszórva tálaljuk.

kaloria 400 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink