Forrás: Pásztor Tünde

Csiperkés marhatokány paradicsomos puliszkagombóccal

Csiperkés marhatokány

A finomra aprított hagymát megfuttatjuk 1 dl olajon, azután kissé megpirítjuk rajta a paradicsompürét. Rádobjuk a csíkokra vágott marhahúst, felöntjük egy kis vízzel, és sóval, borssal, majoránnával ízesítve puhára pároljuk. (Közben az elpárolgott folyadékot apránként folyamatosan pótoljuk). A megtisztított, cikkekre vágott gombát csak a végén rakjuk bele, és azzal még 5 percig rotyogtatjuk.

Paradicsomos puliszkagombóc

A tejet felforraljuk 5 dl vízzel, beleszórjuk a kukoricadarát, és sűrűn kevergetve, lassú tűzön puliszkát főzünk. Megsózzuk, s ha langyosra hűlt, olajos kézzel kis gombócokat gömbölyítünk belőle. A gombócokat tepsibe sorakoztatjuk, és a forró sütőben kissé megpirítjuk.
A lisztből egy evőkanálnyi olajjal rózsaszínű rántást készítünk, elkeverjük a paradicsompürével, és felengedjük vízzel. Sóval, majoránnával és apróra vágott zellerrel ízesítjük, s tálaláskor meglocsoljuk vele a puliszkagombócokat.

kaloria 630 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink