Csiperkés olívában párolt csirkecomb
A hagymát megtisztítjuk, a gombát megmossuk és cikkekre vágjuk. Az olajbogyónak leöntjük a levét. A csirkecombokat megmossuk és besózzuk. Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat, és megfuttatjuk rajta a nagyobb cikkekre vágott hagymát. Rátesszük a gombát meg az olívabogyót, és párolni kezdjük. Amikor a gomba kidobja a levét, sóval, fehér borssal és oregánóval ízesítjük, majd ráöntjük a vörösbort.
A csirkecombokat egy tepsibe tesszük és ráöntjük az
olajbogyós ragut. Fóliával lefedjük, azután közepesen
meleg sütőben kb. 40 percig pároljuk. Vigyázzunk, hogy
ne süljön, csak párolódjon, mert könnyen kiszárad a sütőben! A húst közben egyszer-kétszer megforgatjuk, hogy átvegye a finom, fűszeres ízt. Forrón, sült petrezselyemmel díszítve kínáljuk.