Csipkehabos mézes sütemény

  1. Gőz felett összeolvasztjuk a mézet a cukorral és a rummal. Ha kicsit kihűlt, egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat. Elkeverjük benne a fűszereket, utána elvegyítjük benne a mandulával és a sütőporral elkevert lisztet. Betöltjük egy olyan sütőformába, amellyel hengereket tudunk sütni, és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, pár perc pihentetés után kifordítjuk a hengereket egy rácsra, hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Félig kemény habbá verjük a tejszínt a porcukorral. Gőz felett megolvasztjuk a fehér csokit. Elkezdjük tovább verni a tejszínhabot, közben belecsurgatjuk a csipkelekvár nagy részét és az olvasztott fehér csokoládét, vékony sugárban beleszórjuk az instant zselatint is. Összeállítás: a kihűlt hengereket négy egyforma karikára vágjuk (ha nagyon púpos lenne a teteje, levágjuk). Négyfelé vágjuk mindegyiket. A csipkeízes habot habzsákba töltjük, megkenjük vele a rétegeket, és nyomunk egy-egy adagot a tetejükre is. Díszítésképp kanalazunk a tetejükre egy-egy kanálnyit a maradék lekvárból.

Mézes gyümölcskenyértorta mascarponehabbal

Mézes datolyagolyó

kaloria 380 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink