- Gőz felett összeolvasztjuk a mézet a cukorral és a rummal. Ha kicsit kihűlt, egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat. Elkeverjük benne a fűszereket, utána elvegyítjük benne a mandulával és a sütőporral elkevert lisztet. Betöltjük egy olyan sütőformába, amellyel hengereket tudunk sütni, és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, pár perc pihentetés után kifordítjuk a hengereket egy rácsra, hagyjuk teljesen kihűlni.
- Félig kemény habbá verjük a tejszínt a porcukorral. Gőz felett megolvasztjuk a fehér csokit. Elkezdjük tovább verni a tejszínhabot, közben belecsurgatjuk a csipkelekvár nagy részét és az olvasztott fehér csokoládét, vékony sugárban beleszórjuk az instant zselatint is. Összeállítás: a kihűlt hengereket négy egyforma karikára vágjuk (ha nagyon púpos lenne a teteje, levágjuk). Négyfelé vágjuk mindegyiket. A csipkeízes habot habzsákba töltjük, megkenjük vele a rétegeket, és nyomunk egy-egy adagot a tetejükre is. Díszítésképp kanalazunk a tetejükre egy-egy kanálnyit a maradék lekvárból.
Hozzávalók
4 személyre
Csipkehabos mézes sütemény
32 dkg finomliszt
0.5 csomag sütőpor
1 csipet só
1 kiskanál őrölt fahéj
1 kiskanál őrölt szegfűszeg
1 csipet örölt szerecsendió
0.5 citrom reszelt héja
0.5 narancs reszelt héja
8 dkg őrölt mandula
25 dkg méz
15 dkg kristálycukor
4 evőkanál rum
3 tojás
Töltelék
1 üveg csipkelekvár
10 dkg fehér csokoládé
3 dl tejszín
20 gramm instant zselatin
3 evőkanál porcukor