Csípős marhacsíkok mogyorós rizzsel

Nagyon vékony csíkokra vágjuk a marhát. Összekeverjük a pác hozzávalóit, beleforgatjuk a húscsíkokat. Jól záródó dobozba rakjuk, és fél órán át pihentetjük.

Egy serpenyőben kevés szezámolajat forrósítunk, és megpirítjuk rajta a bepácolt marhát. Utána kivesszük a serpenyőből, félrerakjuk. A serpenyőben maradt ízes zsiradékra rádobjuk a reszelt gyömbért, a felkarikázott csilipaprikákat, a reszelt fokhagymát és a római köményt. Összeforrósítjuk, egy percig sütjük kevergetve, aztán visszarakjuk a megpirított hátszínt, és készre sütjük. A legvégén adjuk hozzá a vékonyan felkarikázott pórét és a pici kockákra vágott kaliforniai paprikát.

A szokásos módon megfőzzük a rizst, végül összekeverjük sózott földimogyoróval, megszórjuk finomra vágott petrezselyem zöldjével.

Baconba csavart hátszíntekercs sonkával, csemegeuborkával töltve

kaloria 710 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.