Csípős kókuszos tofu
Megtisztítjuk a hagymákat és a gyömbért, aztán a vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymagerezdeket
és a gyömbért pedig lereszeljük. A csilipaprikát kimagozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat,
és beleszórjuk a mustármagot meg a római köményt. Egy perc múlva hozzátesszük a vöröshagymát, a
lereszelt fokhagymát és gyömbért, néhány percig kevergetve sütjük. Hozzáadjuk a csilit, a koriandert, a
kurkumát, pár percig pirítjuk.
Most jöhet bele a kókusztej, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Nagy lángon, fedő nélkül forralva, többször
megkeverve kicsit besűrítjük a fűszeres levet, közben a tofut kisebb darabokra vágjuk, a paradicsomok héját forró vízben lehúzzuk, húsukat apróra felkockázzuk.
Ha már besűrűsödött a ragu, beletesszük a tofukockákat, és öt perc múlva hozzáöntjük a felaprított paradicsomot
is. Még néhány percig főzzük, amíg a paradicsom teljesen
szétesik, a mártás pedig besűrűsödik. Egyszerű főtt rizzsel tálaljuk.