Felkockázzuk a csirkemellet.
A leveszöldségeket meghámozzuk, felaprítjuk.
A két evőkanál zsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, egy percig sütjük együtt. Rátesszük az apróra vágott paprikát és paradicsomot, és jó sűrűre összesütjük. Levesszük a tűzhelyről, elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát.
Beletesszük a kockákra vágott csirkehúst, és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, elkezdjük főzni, közben hozzáadjuk a, felaprított sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét, zellert, ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel és babérral.
Ha felforrt, belerakjuk a meghámozott, apró kockákra vágott burgonyát is. Addig főzzük, míg az összes hozzávaló meg nem puhul.