A combokat alaposan bedörzsöljük sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Szobahőmérsékleten hagyjuk állni félórát. Egy nagy serpenyőben kevés zsiradékot forrósítunk, egy rétegben belerakjuk az ízesített húsdarabokat, majd lassú tűzön, bő tíz perc alatt mindkét oldalukat megsütjük.
Megmossuk, megtisztítjuk a retket és az újhagymát. A retket cikkekre vágjuk, a hagymát felkarikázzuk (de nagyobb darabokra is szelhetjük).
Egy másik serpenyőben felmelegítjük a vajat, rádobjuk az előkészített zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és pár perc alatt roppanósra pirítjuk. Ráhalmozzuk a pirosra sütött csirkedarabokra, és azonnal tálaljuk. Friss zöld salátát, nagyobb étkűeknek burgonyapürét adunk mellé köretként.