Csirkemájpástétom almakompót kísérettel
A csirkemájat, a csirkemellet és a zsírszalonnát finom lyukú húsdarálón ledaráljuk. Sóval, őrölt borssal, majoránnával, őrölt kardamommal és konyakkal fűszerezzük, majd alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt meg a langyos vízben felolvasztott zselatint, majd a masszát baconszeletekkel kibélelt formába töltjük. A formát egy nagyobb, vízzel félig megtöltött tepsibe állítjuk, s kb. 95 fokos sütőben, lefedve másfél órát sütjük, majd kihűtjük. Közben az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk és kimagozzuk. Szegfűszeggel, fahéjjal, cukorral, citromhéjjal és babérlevéllel ízesített vízben egyszer felforraljuk, majd a saját levében hagyjuk kihűlni. A csirkemájpástétomot szeletekre vágjuk, és az almakompót kíséretében tálaljuk.