Csirkemargarita
A csirkemelleket vágd ketté, majd klopfold ki. Dörzsöld be pirospaprikás, borsos, majoránnás, fokhagymás, rozmaringos fűszersóval, majd serpenyőben, kevés olajon süsd meg mindkét felét. Végy friss bazsalikomot, mosd meg, vágd apróra, akár a petrezselyem zöldjét szokás. Keverj hozzá sót, olívaolajat, néhány gerezd áttört fokhagymát. Ezzel a pestóval kend meg a csirkemelleket,
amiket egy sütőtálcára raktál. Karikázd fel a paradicsomot, rakd a húsra, s a végén borítsd be mind a négy hússzeletet egy-egy karika mozzarellával.
Előmelegített sütőben addig pirítsd, míg ráolvad a sajt. Köretnek párolt rizs illik hozzá. Itókaként pedig például a pannonhalmi apátsági pince száraz cuvée fehérbora.