2-3 centis kockákra felvágjuk a csirkemellet. Egy kis tálban összekeverjük a füstölt őrölt pirospaprikát egy csipet őrölt csilivel, két gerezd zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Ebben a pácban megforgatjuk a csirkekockákat, és hagyjuk benne állni 15 percet. Utána a kockákat kis bambusznyársakra húzzuk. Kevés olívaolajat hevítünk egy nagy serpenyőben, és pár perc alatt megsütjük benne a csirkenyársak minden oldalát.
A hagymát meghámozzuk, kis cikkekre vágjuk, és egy kiolajozott tepsibe rakjuk. Felülről is meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és 200 fokos sütőben addig sütjük, míg el nem kezd pirulni. Közben a mézet összeforraljuk az egyik gránátalma kifacsart levével, fél deci vízzel. Sokáig forraljuk, hogy besűrűsödjék. Fűszerezzük sóval, borssal, csilivel. Ha már jó sűrű, akkor összeforgatjuk a sült hagymával. Belekeverjük egy gránátalma magjait, ezzel tálaljuk a csirkét. Friss salátát adunk még mellé.