Csirkepástétommal töltött szárzeller

Csirkepástétommal töltött szárzeller

A szárzeller tövét levágjuk, majd száraira szedjük, alaposan megmossuk. A leveleit leszedjük, és a szárrészét 10-15 centis darabokra vágjuk. Vékony talpakat vágunk az aljukra, hogy megálljanak, majd tepsibe tesszük, és sózzuk-borsozzuk. A töltelékhez a darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, a csilipaprikát, az aprított zellerzöldjét, majd sózzuk-borsozzuk. Az egészet összegyúrjuk, és egyenletesen megtöltjük vele az előkészített zellerszálakat. Végül meglocsoljuk olívaolajjal, és 180
fokos sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük. Vigyázzunk,
hogy ne süssük túl, mert akkor nem lesz szaftos.

kaloria 290 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink