Csirkeraguleves
Az apró kockákra vágott vöröshagymát 1 dl olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az ugyancsak kockákra vágott gyökérzöldségeket, azzal tovább pároljuk, majd rövidesen mehet bele a a felszeletelt gomba is. A zöldségeket sóval és petrezselyem zöldjével ízesítve
megpároljuk. Ha kész, a felét kiszedjük egy tálba, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
A fazékban várakozó maradék zöldséghez hozzáadjuk a kockákra vágott csirkemellet meg a zöldborsót, kissé átpirítjuk, azután felengedjük vízzel. A levest utánízesítjük, és addig főzzük, amíg a hús is megpuhul.
Zöldséges tortellini
A tésztához felütjük a tojásokat, megsózzuk, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy rugalmas gyúrt tésztát kapjunk. Vékonyra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval vagy vékony szélű pohárral kerek lapokra vágjuk. A félretett zöldséget villával egy kicsit megtörjük, éppen csak annyira, hogy még darabos maradjon. A tésztalapokat megkenjük tojásfehérjével, hogy főzés közben ne nyíljanak szét. Az egyik felükre teszünk egy-egy kiskanálnyit a töltelékből,
majd ráhajtjuk a tészta másik felét, a széleket lenyomkodjuk, és a két végét összefogjuk. A tortelliniket lobogó, sós vízben addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére.