Forrás: Pásztor Tünde

Csirkével és aszalt gyümölcsökkel töltött tök

  1. Kettévágjuk a tököt, kikaparjuk magokat. A fél tökök húsát annyira kivájjuk, hogy maradjon olyan centis, másfél centis fala. A kiszedett tökrészeket felkockázzuk. A kivájt tökfeleket 180 fokos sütőben körülbelül fél órán át sütjük.
  2. Közben egy nagyobb serpenyőben kis zsiradékot forrósítunk, rádobjuk a kockára vágott csirkehúst a meghámozott, lereszelt vagy vékonyan felszeletelt gyömbérrel együtt, és kevergetve megpirítjuk. Öt perc után hozzáadjuk a felkockázott pórét (vagy vöröshagymát), a szükség szerint feldarabolt aszalt gyümölcsöt, valamint a feldarabolt tökhúst, sózzuk, és tíz percig pároljuk együtt. Hozzákeverjük a reszelt sajtot.
  3. A félig sült tökbe kanalazzuk a tölteléket, visszatoljuk a sütőbe, és jó negyedóra alatt készre sütjük. Tálalás előtt meghintjük egy kevés összevágott zöld fűszerrel.

Bébitök extra bundában

Sertéssel töltött csillagtök

kaloria 430 CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink