Kósa Zoltánné Szendrő Beáta (Esztergom) almával párosította a csirkehúst, és a végeredmény nagyon ütős lett. Ha nagyétkűeknek adjuk, emellé is nyugodtan kínálhatunk ropogósra sütött burgonyát, nagyon jól illik hozzá.
Megdinszteljük zsiradékon a finomra vágott vöröshagymát, rátesszük az apróra vágott csirkét, sózzuk és borsozzuk, készre sütjük. Közben besamelt készítünk. Felmelegítjük a vajat egy serpenyőben. Rászórjuk a lisztet, átkeverjük, összeforrósítjuk, de nem pirítjuk meg. Felengedjük egy-két deci tejjel, csomómentesre keverjük, és elkezdjük lassan főzni, közben adunk hozzá még némi tejet (vagy vizet), tejfölsűrűségűre főzzük. Sózzuk és borsozzuk, hozzákeverjük a megsütött csirkét. Az almák közepét kivájjuk, megtöltjük a húsos besamellel. Kivajazott sütőtálba rakjuk, jó forró sütőben összesütjük.