Forrás: Csonka Ilona

Almás kelt palacsinta fahéjas csokiszósszal

  1. Palacsintatésztát keverünk a lisztből, a tejből, a sóból, a cukorból és a tojásokból. Belemorzsoljuk az élesztőt. Annyi vizet adunk hozzá, hogy a szokásosnál sűrűbb legyen a massza. Meghámozzuk az almát, a közepét kiszúrjuk, és felkarikázzuk a gyümölcshúst. Fél kávéskanálnyi vajat felforrósítunk a palacsintasütőben. Belemerünk egy adag tésztát, és ráfektetünk pár karika almát. Ha megsült az egyik fele, óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Átcsúsztatjuk egy tányérra, melegen tartjuk, amíg a többit is megsütjük. 50-55 fokosra felmelegítjük a tejszínt, majd több részletben feloldjuk benne a nagyon apróra vágott étcsokoládét. Hozzákeverjük a fahéjat. Ezzel tálaljuk a gyümölcsös édességet. Megszórhatjuk fahéjas porcukorral is.

Töltött lángos

Hajdinás palacsinta

10 magyaros étel, ha van otthon kolbász

kaloria 350 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Csonka Ilona
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.