Csokihabos amerikai palacsinta

Csokihabos palacsinta

Összefőzzük a gyümölcsöket két evőkanál cukorral. Szitán áttörjük. Sűrű pudingot főzünk a porból és a három deci tejből meg három evőkanál cukorból. Ha kész, beledobjuk a feldarabolt csokit, beleolvasztjuk. Ha már langyosra hűlt, habosra keverjük a puha vajjal, végül a tejszínből vert habot akkor dolgozzuk bele, amikor már teljesen hideg. Négy-négy kis palacsintából tornyokat építünk, a közöket megkenjük a csokikrémmel, a tetejére pedig gyümölcsmártást csurgatunk.

AMERIKAI PALACSINTA ALAPTÉSZTA

ELKÉSZÍTÉSÉNEK NEHÉZSÉGI FOKA 1-es – ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 40 perc – 1 adag: 240 kcal – A HOZZÁVALÓK kb. 24 darabhoz elegendőek – 2 evőkanál olvasztott vaj ? 2 nagy marék fekete ribizli ? vaj a sütéshez
Kikeverjük az egész tojásokat egy csipet sóval, két evőkanál cukorral. A tejjel több részletben beledolgozzuk a sütőporos lisztet, végül eloszlatjuk benne az olvasztott vajat és a ribizlit. Vajjal vastagon kikenünk egy serpenyőt, felforrósítjuk, és két-három kis palacsintát adagolunk rá. Mindkét oldalukat megsütjük. Ismét kivajazzuk a serpenyőt (most már kicsit kevesebb is elég), és sorban megsütjük az összes tésztát.

kaloria 350 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink