Habosra keverjük a puha vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval. Elektromos habverővel dolgozva egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat.
Összekeverjük a lisztet a sütőporral, belevegyítjük a vajas-tojásos alapba.
A tepsit kizsírozzuk, kilisztezzük (vagy kibéleljük sütőpapírral).
A tésztát kétfelé osztjuk. Az egyik felét megszínezzük a kakaóval, adunk hozzá egy-két evőkanál tejfölt vagy tejet, hogy ne változzék meg a tészta állaga. Egy evőkanállal belekanalazzuk a kétféle tésztát a tepsibe, villával kicsit márványosíthatjuk is.
Egyenletesen rászórjuk a meggyet, gyengéden bele is nyomkodjuk.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és szűk fél óra alatt megsütjük. Ha megsült, hagyjuk a tepsiben teljesen hidegre hűlni.
Elkészítjük a krémet. Habot verünk a tejszínből egy evőkanál porcukorral. Az étcsokit összetördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Nagyon lassan, folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk a tejszínhabhoz. A mascarponét kikavarjuk a kakaóval és két evőkanál porcukorral, majd összedolgozzuk a csokis tejszínhabbal. Vastagon rákenjük a sütemény tetejére. Tálalás előtt kockára vágjuk.