Hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. Elektromos habverővel kihabosítunk 125 g vajat 80 g porcukorral. A gesztenyepürét botmixerrel krémesítjük. Egy evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzávegyítjük a gesztenyekrémhez, majd beledolgozzuk a cukros vajat is.
A zselatinlapokat kifacsarjuk, majd feloldjuk a felforrósított narancslében. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat beledolgozzuk a csokis gesztenyekrémbe, majd hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk benne a zselatint. A fehérjékből és a tejszínből külön-külön tejfölsűrűségű habot verünk. Mindkettőt óvatosan hozzáforgatjuk a krémhez. A kandírozott gesztenyét apróra vágjuk, ezt is belekeverjük.
Egy nagyobb, hosszúkás formát kibélelünk átlátszó fóliával úgy, hogy jócskán túlérjen a fólia a forma szélein. Beleöntjük a masszát, ráhajtogatjuk a kilógó fóliát, és legalább 12 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
Tálalás előtt lehúzzuk a terrine tetejéről a fóliát, átfordítjuk a megdermedt habot egy hosszúkás tálra. A félretett evőkanálnyi gesztenyét kihabosítjuk 30 g puha vajjal. Csillagcsöves habzsákba töltjük, és kis rózsákat nyomunk a hab tetejére. Végül díszítjük még csokoládéforgáccsal, színes cukorgyöngyökkel.